Sabtu, 05 November 2011

Ryukyu Tip-Nosed Frog


True Wild Life | Ryukyu Tip-Nosed Frog | The Ryukyu Tip-Nosed Frog is a species of frog in the Ranidae family. It is endemic to Japan. Ryukyu Tip-Nosed Frogs only live in the northern main island of Okinawa. Not like the other frogs, Ryukyu Tip-Nosed Frogs have nostrils at the tip of their faces. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and rivers. It is threatened by habitat loss. Ryukyu Tip-Nosed Frogs enjoy eating small bugs or centipedes, and some shellfishes on the land.

Now, the forests that Ryukyu Tip-Nosed Frogs need for living became smaller because people cut down trees to build dams and roads. Many people come to see rare Ryukyu Tip-Nosed Frogs with their own eyes, but their visits hurt the environment. Exotic animals in Okinawa can adapt to the changes in nature. But they are not comfortable living with dams or roads, and being gazed by humans.

Jumat, 02 September 2011

Ishikawa's Frog


True Wild Life | Ishikawa's Frog | Ishikawa's Frog is the most beautiful frog in Japan. Forests are disappearing and rivers are becoming dirty. Ishikawa's frog is in danger. Amphibians have trouble changing when their environment changes. They have a purple and green pattern that looks like moss. It hides them from their enemies.


The population of Okinawajima is designated as a natural monument by Okinawa and Kagoshima Prefectures, but there remains a need for improved protection of forest habitat on both Okinawajima and Amamioshima.


Ishikawa's Frog only lives on Okinawa's main island, and is a very special frog. Some people believe they are Japan's most beautiful frog. Ishikawa's Frog needs small mountain streams in forests to live. However, forests are disappearing and rivers are becoming dirty. Ishikawa's Frog cannot live safely. Their numbers are becoming smaller, and we worry about their disappearance in the future. To stop the disappearance of Ishikawa's Frog, severe rules about catching and caring for them were made. But, that's not enough to save Ishikawa's Frog. Frogs are amphibians, and are very sensitive to changes in environment. We must give back the rivers, forests, and the surrounding nature to Ishikawa's Frog.

Goliath Frog


True Wild Life | Goliath Frog | The Goliath Frog is the biggest frog in the world. They have been popular as food from a long time ago. They are also caught to keep as pets or for their skin, and their numbers have gone down to half of what they were before. This animal has a relatively small habitat range, mainly in Cameroon and Equatorial Guinea. Its numbers are dwindling due to habitat destruction, its collection for consumption as food and its collection for the pet trade.


The goliath frog is normally found in and near fast-flowing rivers with sandy bottoms in the West African countries of Cameroon and Equatorial Guinea. These rivers are usually clear and highly oxygenated. Their actual range spans from the last 200 km of the Sanaga basin in Cameroon to the north to the last 50 km  of the Benito River basin in Equatorial Guinea to the south. The river systems in which these frogs live are often found in dense, extremely humid areas with relatively high temperatures. The goliath frog can live up to 15 years in the wild. In captivity, they can live up to 21 years. While male Goliath frogs weigh up to 8 pounds, females can weigh up to 7. These frogs have acute hearing but no vocal sac, and additionally lack nuptial pads.


The goliath frog, like most frogs, feed on worms, and insects, such as dragonflies and locusts. Bees and wasps could be prey, but since they have stingers they use as a weapon, the goliath frog rarely even catch one. Goliath Frogs also eat smaller frogs, largely crabs, baby turtles, and young snakes. The goliath frog is also preyed on by snakes, Nile crocodiles and Nile monitors.


Like all amphibians the water is vital for their reproduction. The males will construct spawning and breeding areas alongside and within rivers by pushing rocks into semicircular patterns. Not much is known about the goliath frog's reproduction; however, some African scholars have started to do more research for medical reasons. They are the biggest frogs in the world. As tadpoles they are pretty small, and become frogs about 1.4cm in length. Once they become frogs they get bigger little by little.

The increase of people in the Goliath Frog's living space has become a problem. First, the spaces where they can live have become fewer. Also, Goliath Frogs are skilled swimmers and live near rivers. Because of people, the rivers have started to get dirtier, and the frogs are no longer able to live in a safe environment like before.

Golden Poison Frog


True Wild Life | Golden Poison Frog | The Golden Poison Frog is the most poisonous animal in the world. Unfortunately, they are on the brink of extinction because tropical rainforests are disappearing. The golden poison Frog's skin is densely coated in alkaloid poison, one of a number of poisons common to dart frogs  which prevents nerves from transmitting impulses, leaving the muscles in an inactive state of contraction. This can lead to heart failure or fibrillation.


The Golden Poison Frog's natural enemy is a genus of snakes called the Leimadophis Epinephelus. These snakes are unaffected by the lethal poison of the Golden Poison Frog. The Golden Frog lives on the ground in humid forests, and is only known from primary forest. It is not known whether or not it can adapt to secondary habitats. The eggs are laid on the ground and the males transport the larvae to permanent pools.  The main natural sources of food of Golden Poison Frogs are the ants in the genera Brachymyrmex and Paratrechina, but many kinds of insects and other small invertebrates can be devoured, specifically termites and beetles, which can easily be found on the rainforest floor. This frog is considered the most voracious of the dendrobatids.


In captivity, the frog is fed with Drosophila fruit flies, cochineals and crickets, the larvae of various insects, and other small live invertebrate foods. An adult frog can eat food items much larger in relation to its size than most other dendrobatids. Golden Poison Frog is a very important frog to the local indigenous cultures, such as the Choco Emberá people in Colombia's rainforest. The frog is the main source of the poison in the darts used by the natives to hunt their food. The Emberá people carefully expose the frog to the heat of a fire, and the frog exudes small amounts of poisonous fluid. The tips of arrows and darts are soaked in the fluid, and keep their deadly effect for over two years.


In many ways, humans have benefited from the Golden Poison Frog. Yet today, the wild frogs are in danger of extinction. They live in only certain parts of tropical rainforests that are disappearing as deforestation and farm land development continues in various parts of the world.

Przewalski's Horse


True Wild Life | Przewalski's Horse | The Przewalski's Horse is the only remaining wild horse still surviving in the world. Once, it became extinct because it was hunted or it lost in the feeding frenzy with farm animals. Przewalski's Horse is a rare and endangered subspecies of wild horse  native to the steppes of central Asia, specifically China and Mongolia. At one time extinct in the wild, it has been reintroduced to its native habitat in Mongolia at the Khustain Nuruu National Park, Takhin Tal Nature Reserve and Khomiin Tal.


In the wild, Przewalski's Horses live in social groups consisting of a dominant stallion, a dominant lead mare, other mares, and their offspring. The patterns of their daily lives exhibit horse behavior similar to that of feral horse herds. Each group has a well-defined home range; within the range, the herd travels between three and six miles a day, spending time grazing, drinking, using salt licks and dozing. At night, the herd clusters and sleeps for about four hours. Ranges of different herds may overlap without conflict, as the stallions are more protective of their mares than their territory.


With a short, muscular body, Przewalski’s horses are smaller than most domesticated horses. They have a pale belly and beige to reddish-brown coat that is short during summer and thicker and longer in winter. Their muzzle is white, and they don an erect and dark mane that lines their large head and neck. They stand about 12 to 14 hands tall at the shoulder, or about 48 to 56 inches (122 to 142 centimeters), and weigh about 440 to 750 pounds (200 to 340 kilograms). While extant in the wild, these horses ate grasses and other vegetation on the steppe, shrublands, and plains of western Mongolia and northern China.


In the 1960s, Przewalski's Horses disappeared once. They were hunted for their meat and hide. Others lost in the feeding frenzy with farm horses. In the 1990s, a project started to return Przewalski's Horses to the wild. Zoos in Europe raised Przewalski's Horses and returned them to wildlife sanctuaries in hometown, Mongolia, and the number of Przewalski's Horses in the wild is starting to increase, little by little.

Mountain Zebra


True Wild Life | Mountain Zebra | The Mountain Zebra is an endangered species of equid native to south-western Angola, Namibia and South Africa. It has two subspecies, the Cape Mountain Zebra  and Hartmann's Mountain Zebra, though it has been suggested these should be considered separate species. Like all zebras, it is boldly striped in black and white and no two individuals look exactly alike. The stripe can be black and white or dark brown and white. Their stripes cover their whole bodies except for their bellies. The Mountain zebra also has a dewlap.


As its name suggests, the Mountain Zebra lives in higher places than other zebras. Its numbers are decreasing because of hunting for its skin and meat, and also because of droughts. Mountain Zebras are found on mountain slopes, open grasslands, woodlands and areas with sufficient vegetation. Some Mountain Zebras live in the rainforest. Mountain zebras live in hot, dry, rocky, mountainous and hilly habitats. They prefer slopes and plateaus and can be found as high as 1,000 metres above sea level, although they do migrate lower in the winter season. Their diet consists of tufted grass, bark, leaves, buds, fruit and roots. They often dig for ground water.


Mountain zebra are most active in the early morning and late afternoon. They spend up to half of the daylight hours feeding. Mountain zebra live in herds consisting of one adult male (stallion), one to five adult females (mares) and their young. The stallion is the dominant member of the herd. Sometimes herds come together to form temporary groups of up to 30 individuals. Mountain zebra never form the large herds characteristic of Plains zebra, however, they do exhibit a harem-type social system. During the winter they move up to 20 kilometres from a water source. Where they are in danger of being hunted, Mountain zebra water at night, however, when they are not in danger of being hunted, they water at any time.


The Mountain zebras form small family groups consisting of a single stallion, one, two, or several mares, and their recent offspring. Bachelor males live in separate groups and attempt to abduct young mares and are opposed by the stallion. Mountain zebra groups do not aggregate into large herds like Plains zebras. Mares may give birth to one foal every twelve months. Like other equids, zebra foals are able to stand, walk and suckle shortly after they are born. The mare nurses the foal for up to a year, and the young zebra then leave to join bachelor groups or harems.


The Mountain Zebra lives in higher places than any other zebra. It lives in two different locations in southwestern Africa and South Africa. The biggest threat to Mountain Zebras is hunting by people. These animals have long been hunted for their beautifully patterned skins and meat. The Mountain Zebras that live in South Africa have nearly been wiped out twice in the past.

Rabu, 24 Agustus 2011

Grevy's Zebra


True Wild Life | Grevy's Zebra | The Grevy's zebra , also known as the Imperial zebra, is the largest extant wild equid and one of three species of zebra, the other two being the plains zebra and the mountain zebra. The Grevy's zebra is found in Kenya and Ethiopia. Compared with other zebras, it is tall, has large ears, and its stripes are narrower. It is more ass-like in appearance as compared to other zebras, which are more horse-like. Among their kinds who were hunted for their hides, Grevy's Zebra is the largest kind of zebra. The Grevy's Zebra's pattern is like a painting, so it is called the most beautiful of zebras. However, its beauty is its sadness, because it is hunted for its hide. Its numbers keep becoming lower and lower.


Grevy's zebras grow up to nine feet long, weigh up to 990 pounds, and stand up to almost five and a half feet at the shoulder. On average, males are about ten percent larger than females. Big heads, large and rounded ears, and thick, erect manes make the Grevy's zebra appear more mule-like than other zebras. In fact, many experts consider Grevy's zebras to be striped asses that are not closely related to other zebras. Their coats sport dazzling narrow stripes that wrap around each other in a concentric pattern and are bisected by a black stripe running down the spine. Grevy's Zebra is hunted for its beautiful hide and so it has had a shocking drop in numbers.


Males are highly territorial, claiming prime watering and grazing areas with piles of dung called middens. They generally live alone in their territories, except when females move through during mating season. Non-territorial males travel together in groups of two to six animals. This social system differs from that of other zebras, which typically form female harems that live in one male's territory all year. During dry months, many Grevy's zebras migrate to greener mountain pastures, but males on prime territories often remain there year-round. Grevy's zebras inhabit semi-desert areas, including arid grasslands and dusty acacia savannas. The most suitable areas have water year-round.


Normally only one foal is born to a female after a gestation period of thirteen months. Most of the babies are born between May and August. The young zebra has brown stripes and a mane which stretches from the shoulder to the tail. The background colour of the foal's coat is light brown instead of white. This protective colouring helps the foal to "freeze" and blend instantly with its background. The foal can stand on its feet within one hour of its birth and can run with the herd after only a few hours - this gives it a much better chance of escaping from predators, usually lions. Young males leave the herd when they are about two years old and join bachelor herds. Eventually they will collect mares to form their own new herds or perhaps challenge old or weak stallions and take over their herd.


Today, the surviving wild Grevy's Zebras are protected in national parks. The Grevy's Zebra has other things to worry about. Domesticated animals are growing in number, and the grass that the zebra eats has been taken away. Its living space is also disappearing because people are building. Experts speculate there are only around 1,900 to 2,500 wild Grevey's Zebras left.